Menu

 Home
 Categorieën
 Contact
 Informatie/uitleg
 Voorwaarden/regels
 Linkpartners
 

Login

Registreren
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Ingelogd blijven

Wachtwoord vergeten
 

Advertentie

 

Advertentie

  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • NuJIJ
  • Reddit
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Twitter

Holistische Massage Cursus

In de 5-daagse cursus Holistische Massage leer je hoe het lichaam te behandelen en je partner op verschillende niveaus te raken zodat de energie van de ziel vrij kan stromen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam op gang wordt gebracht. Maar wat bedoelen we nu eigenlijk met die ziel? De ziel zou je kunnen beschouwen als je oorspronkelijke ‘zelf’, diegene die je in werkelijkheid bent. Hoewel je ziel op de achtergrond wel altijd aanwezig is is het even vormloos en ongrijpbaar als gedachten en dromen. Je ziel is op dezelfde manier aanwezig als de ruis die je hoort als je naar een muziekopname luistert. Omdat je aandacht vooral naar de muziek gaat zul je je niet bewust zijn van de ruis, die hoor je pas als je er op gaat letten. Zo is het met je ziel in feite ook. Onze aandacht wordt voortdurend afgeleid en we zijn meer bezig met de wereld om ons heen dan met onze eigen innerlijke wereld. Door te mediteren en je aandacht weer naar binnen te richten kun je weer in contact komen met je oorspronkelijke zelf. Woorden schieten dan te kort nu blijkt dat jij in feite een wonder bent!

Tijdens deze cursus zul je dit wonder zelf ervaren. Alleen als je volkomen ontspannen bent kun je daadwereklijk tot jezelf komen. Rust en stilte zijn vereist om daadwerkelijk aandachtig en aanwezig te kunnen zijn. Mediteren is een manier om in het hier en nu te komen en je vrij te maken van verlangens, wensen, dromen, herinneringen enzovoort, maar massage kan ook heel meditatief werken en je in het hier en nu brengen. Als je je aandacht richt naar datgene wat er onder je handen gebeurt, voel je ook hoe jij zelf meetrilt, meeresoneert met de ander en kom je ook heel erg in het hier en nu. Je kunt pas iets voelen als je zelf ontspannen aanwezig bent en datgene wat gevoeld wil worden er laat zijn. Leren masseren is dus in feite net als leren luisteren. Je luistert als het ware met je handen, maar je kunt alleen iets horen als je zelf stil bent. Zo is het met voelen ook: hoe minder jij zelf doet hoe beter het is.

Masseren doe je niet alleen met je handen, maar in feite met je hele lichaam, je hele wezen. Om op holistische wijze te kunnen masseren is het van groot belang je bewust te zijn van je hele lichaam en moet je met beide benen op de grond staan. Kennis van het menselijk lichaam is van minder groot belang dan je zou verwachten. Een mens is in onze visie n.l. meer dan een verzameling spieren, botten en organen. Masseren doe je niet alleen met je verstand maar ook met je gevoel en je intuïtie, of eigenlijk met je hele wezen. Wanneer sportmasseurs en fysiotherapeuten open zouden staan voor een meer holistische benadering zullen zij beslist betere masseurs worden en met meer diepgang kunnen masseren. Tijdens deze cursus worden de klassieke massagetechnieken op holistisch wijze toegepast en gecombineerd met Oosterse massagetechnieken en Energetische werkvormen. Tijdens de cursus zijn we niet alleen gericht op de uiterlijke verschijningsvorm en bouw van het menselijk lichaam, maar ook op de innerlijke en energetische componenten van je oefenpartner.

Door tijdens en na afloop van de cursus veel te oefenen zul je uiteindelijk niet alleen een diep ontspannende massage kunnen geven, maar ook de oorzaak van veel voorkomende klachten effectief kunnen behandelen. Deze cursus wordt gegeven door Edwin Ransijn. Als je onze 5-daagse cursus \\\'Holistische Massage\\\' hebt gevolgd ontvang je na afloop van de cursus een certificaat van deelname, hiervoor moet je wel alle praktijklessen hebben gevolgd. Als je wil kun je deelnemen aan de 3 theorielessen (meridiaanleer, anatomie en fysiologie). Deze theorielessen zijn facultatief. Deze cursus is zeer geschikt als springplank voor onze Jaartraining. Indien je je na het volgen van deze cursus inschrijft voor deze opleiding ontvang je bovendien maar liefst 5 % korting op het cursusgeld! Er is geen vooropleiding of ervaring vereist om aan deze cursus mee te kunnen doen. De training kan ook verdieping geven aan meer ervaren masseurs en professionals zoals fysiotherapeuten, sportmasseurs, haptotherapeuten etc.
 
Adverteerder:
Massage in Beweging  
Categorie: Massage cursus/workshops
Bedrijf: Massage in Beweging
website: http://www.massageinbeweging.nl
E-mail: email: 679
Telefoon: 0172-414015
Plaats: Alphen aan den Rijn
Provincie: Zuid-Holland
 
Geplaatst: 1 March 2010
 
 

lifestyle massage

Zoek Masseur

 
 
 

Top Masseurs


Alle top masseurs
 

Geef ons door:

 
 

Top Leverancier


Alle top Leveranciers
 

Top Opleidingen


Alle top Opleidingen